Vandaag een prachtige zonnige dag! Zo zien we het natuurlijk graag. En het is vandaag meteen de eerste dag dat we het de hele dag droog hebben gehouden. Laten we dat vooral zo houden! Inmiddels zijn we in de vijfde staat van deze reis. We hebben de volgende staten al aangedaan in de afgelopen dagen: Utah, Wyoming, Colorado, Nebraska en South Dakota. En morgen gaan we al weer de volgende staat. Dan overnachten we in Montana. Dat lijkt heel wat allemaal, maar het valt wel mee. We reizen vooral in en rond Wyoming.

Voordat we op pad zijn gegaan vandaag, hebben we eerst nog een kort rondje door Deadwood gemaakt. Daarna zuidwaarts richting de Black Hills en Custer State Park. Dat zijn beide natuurgebieden met voornamelijk bos, rotspartijen, graslanden en een aantal meren.

Hier hebben we ook Mount Rushmore bezocht: de vier in de rotsen uitgehakte hoofden van oud presidenten. Op deze zelfde manier zijn ze bezig een indiaan op een paard te maken als eerbetoon aan een indiaan die veel heeft betekend voor het indianenvolk. Ze zijn hier al tientallen jaren mee bezig en nu is alleen het hoofd nog maar deels zichtbaar. Ze zullen er dus nog heel veel jaren over gaan doen om het grote project af te maken.

De gebieden waar we vandaag waren, hebben we ook doorkruist met mooie scenic routes. De één had heel veel haarspeldbochten en smalle tunnels, de ander had weer veel aparte langwerpige rotsen langs de route (needles noemen ze ze hier) en de derde staat bekend om zijn wildlife. Hoewel dat laatste wel wat tegenviel. Wat we wel zagen waren een paar ezels die op de auto’s af kwamen omdat ze dachten wat lekkers te krijgen. Verder bestond de score uit een paar herten, wel één bizon en prairedogs, kleine knaagdiertjes. Maar we hebben de andere dagen al best wat wild gezien en de routes waren verder erg mooi dus helemaal prima zo!
3 Replies to “Deadwood – Custer State Park”

 1. Hoi Jeroen en Judith,

  Wat zijn het mooie foto’s met die nieuwe camera. Zo te zien genieten jullie wel van deze vakantie. Nog heel veel plezier samen.

  Groetjes,
  Gerda en Bertus

 2. Leuk al die foto’s, jullie zien veel mooie dingen hoor, prachtig. Lekker genieten.

 3. Hoi Judith en Jeroen,

  Ziet er weer erg mooi uit en wat een andere wereld zo’n western stadje. Kennen we natuurlijk ook alleen maar uit de films. Fijn dat het weer mee zit! Geniet er van en hopelijk zien jullie nog veel moois!

  Xx Petra en Menno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*