Vanochtend hebben we het maar eens een beetje rustig aan gedaan. Gisteren was een latertje omdat we nog een aantal dagen achter liepen met onze website (vier stukjes tekst plaatsen incl. foto’s uitzoeken en uploaden) en omdat we het toch weer laat gemaakt hadden met wild spotten. In Jackson hebben we een leuk plekje gevonden om te ontbijten. Het is boven verwachting een superleuk stadje. Dit is nou echt een cowboystadje! Het is nog net niet dat iedereen hier te paard aankomt, maar verder is alles precies zoals je je het voorstelt bij het wilde westen en cowboys. Maar ook heel gezellig met winkeltjes, terrasjes, etc. En dan wel in een cowboystijl. Tot de uithangborden aan toe. Heel leuk om te zien. Verder verkopen ze natuurlijk van alles wat een echte cowboys nodig heeft. Erg leuk om te zien, maar niet om zelf te kopen en mee naar huis te nemen hoor.

De boog op de foto in Jackson is gemaakt van geweien. En er staan er vier op dit plein!

Uiteindelijk is het al weer later dan de bedoeling was voordat we Jackson en Wyoming definitief achter ons laten en naar Idaho rijden. Daar zijn we in Idaho Falls geweest, een plaats met watervallen die ze zelf gecreëerd hebben in de Snake River. Deze rivier volgen we trouwens al een tijdje. We hebben ons wel verbaasd over de enorme hoeveelheid hotels die langs de watervallen en de rivier stonden en gebouwd werden. Zo interessant vonden wij deze plaats niet.

De volgende stop is het Craters of the Moon National Park. Men dacht vroeger dat het landschap vergelijkbaar zou zijn met dat van de maan, maar dat is totaal niet het geval. Dit is een vulkanisch gebied wat bestaat uit erg veel lava. Inmiddels is dit voor een groot deel begroeid  planten en bomen, Bovendien leven er ook nog wel wat dieren. Niet dat wij iets gezien hebben overigens…. Maar wij klagen niet, we hebben de afgelopen dagen al genoeg dieren gezien!

Onze laatste stop van vandaag is tevens ons overnachtingsadres; Twin Falls. Weer watervallen. De Shoshone watervallen zijn behoorlijk groot en het mooist. In het voorjaar komt er nog veel meer water door, maar wij vonden het nu al best de moeite waard. Verder ligt het aan een mooie canyon van dezelfde Snake rivier. Heel bizar is dat we de hele dag een kaal en vlak landschap hebben gezien in deze staat met alleen bij Craters of the Moon wat bergen en dan kom je hier ineens bij een heel mooi stukje natuur. Er is een grote diepe kloof in de aarde en dan dus de mooie watervallen. Er waren mensen aan het kanoën en suppen (stand up peddelen), gewoon lekker in het bijbehorende park aan het luieren of aan het barbecueën op de barbecues die hier permanent staan. Een leuke plek en een gezellig sfeertje zo op een zomeravond. Morgen rijden we een stuk richting het zuiden voor de laatste dagen van onze reis.
2 Replies to “Grand Teton – Twin Falls”

  1. Bijna teveel indrukken. Goed dat jullie zoveel foto’s hebben, je zou haast vergeten wat je de eerste dag hebt gezien. Mooi hoor.

  2. Wat ben je daar voor lekkers aan het smikkelen? Een bananenflap lijkt het wel. Gezond hoor, die stukjes banaan dan 😉
    Dat Craters of the Moon park NP ziet er ook spectaculair uit, lijkt op Lanzarote. En dan die kloof…. wow. Leuk om te zien hoe jullie genieten daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*