Vanochtend hebben we het maar eens een beetje rustig aan gedaan. Gisteren was een latertje omdat we nog een aantal dagen achter liepen met onze website (4 stukjes tekst plaatsen incl. foto’s uitzoeken en uploaden) en omdat we het toch weer laat gemaakt hadden met wild spotten. In Jackson hebben we een leuk plekje gevonden om te ontbijten. Het is boven verwachting een superleuk stadje. Dit is nou echt een cowboystadje! Het is nog net niet dat iedereen hier met zijn paard aankomt, maar verder is alles precies zoals je je het voorstelt bij het wilde westen en cowboys. Maar ook heel gezellig met winkeltjes, terrasjes, etc. En dan wel in een cowboystijl. Tot de uithangborden aan toe. Heel leuk om te zien. Verder verkopen ze natuurlijk van alles wat bij de cowboys hoort. Erg leuk om te zien, maar niet om zelf te kopen en mee naar huis te nemen hoor.

Uiteindelijk is het al weer later dan de bedoeling was voordat we Jackson en Wyoming definitief achter ons laten en naar Idaho rijden. Daar zijn we in Idaho Falls geweest, een plaats met watervallen die ze zelf gecreëerd hebben in de Snake River. Deze rivier volgen we trouwens al een tijdje. We hebben ons wel verbaasd over de enorme hoeveelheid hotels die langs de watervallen en de rivier stonden en gebouwd werden. Zo interessant vonden wij deze plaats niet.

De volgende stop is het Craters of the Moon National Park. Men dacht vroeger dat het landschap vergelijkbaar zou zijn met dat van de maan, maar dat is totaal niet het geval. Dit is een vulkanisch gebied wat bestaat uit erg veel lava. Inmiddels is dit voor een groot deel begroeid  planten en bomen, Bovendien leven er ook nog wel wat dieren. Niet dat wij iets gezien hebben overigens…. Maar wij hebben de afgelopen dagen al genoeg dieren gezien!

Onze laatste stop van vandaag is tevens ons overnachtingsadres; Twin Falls. Weer watervallen. De Shoshone watervallen zijn behoorlijk groot en het mooist. In het voorjaar komt er nog veel meer water door, maar wij vonden het nu al best de moeite waard. Verder ligt het aan een mooie canyon van dezelfde Snake rivier. Heel bizar is dat we de hele dag een kaal en vlak landschap hebben gezien in deze staat met bij Craters of the Moon wat bergen en dan hier ineens weer een heel mooi stukje natuur met een grote diepe kloof in de aarde en dan ook nog eens mooie watervallen. Er waren mensen aan het kanoën en suppen (stand up peddelen), gewoon lekker in het bijbehorende park aan het luieren of hier aan het barbecuen op de barbecues die hier permanent staan. Leuke plek en gezellig sfeertje zo op een zomeravond en dat bij een temperatuur van zo rond de 30 graden. Prima te doen hier en we zullen het warme weer nog wel even houden, want morgen rijden we een stuk richting het zuiden voor de laatste dagen van onze reis.

O ja, de boog op de foto in Jackson is gemaakt van geweien. En er staan er vier op dit plein!