Het is even wennen dat we vandaag niet linksaf naar Yellowstone rijden, maar rechtsaf naar Grand Teton National Park. We hebben maar één dag en moeten dus goed kijken wat we willen zien en doen. Ook hier zijn weer wilde dieren te spotten en daarnaast is er een aantal mooie uitzichtpunten. Al snel merken we dat de uitzichtpunten veelal op hetzelfde neerkomen en dat het park kleiner is dan we dachten. Dus maar naar het hotel gereden en alvast de bagage gedropt. Het is nogal een sjiek hotel. Niet dat wij er veel aan hebben, want we zijn toch zo weer weg. Ook dit is weer een wintersportdorpje en de hotels lijken zo bij ons in de Alpen te passen. De kerstbomen en lichtjes zijn hier al volop aanwezig trouwens.

Rijdend door het park zien we auto’s aan de kant staan en dat betekent meestal dat er iets te zien is. Dat klopt, want het is een beer met drie jongen. Hebben wij toch even geluk dat we dit nog konden zien. Zo leuk die kleine beertjes. Ze hobbelden lekker achter mama beer aan. Die nam de tijd om besjes te eten en rond te kuieren. Ze liepen wel achter gras, struiken en bomen, maar we konden het toch best redelijk zien. Op een gegeven moment kwam ze wel erg dichtbij en konden we ze heel goed zien. De rangers vonden het op een gegeven moment niet meer verantwoord en zeiden dat we naar achteren moesten. Die zijn er als de kippen bij als er een beer is gesignaleerd.

Later op de middag hebben we nog twee elanden gezien. Ook zo leuk om die eindelijk eens in het echt te zien, Ze staan in het water en eten waterplanten die ze onder water pakken. Je hoort ze ook gewoon eten. In de avond hebben we er weer twee gezien, maar waarschijnlijk waren dit dezelfde. Ook nog een coyote aan het eind van de middag. Zomaar in het gras naast de weg en hij liep mooi langs ons heen. Verder hebben we bizons gezien en een mannetjes elk met groot gewei.

We hebben al meer aparte dieren gezien in één dag ten opzichte van vier dagen in Yellowstone! Grand Teton kan niet meer stuk voor ons. Maar goed ook dat we dit allemaal zagen, want morgen gaan we weer door en laten we de wilde dieren definitief achter ons. Jammer maar ook weer tijd voor andere mooie dingen.
8 Replies to “Yellowstone – Grand Teton”

 1. Wat een geweldige omgeving. En wat leuk om die kleine beertjes te zien
  Lekker genieten!!

  Groetjes en knuffels

 2. Ik val er een beetje laat in, maar val meteen met m’n neus in de boter! Die foto van die drie beertjes! Geweldig gewoon. En wat een mooi park zeg, dat Grand Teton. Klinkt me helemaal niet zo bekend in de oren. Leuk om ’s gratis mee te kijken 😉
  Ik ga gauw verder lezen en kijken… Have fun over there!

 3. Hoi Judith en Jeroen.

  Gezien de foto’s en de verhalen genieten jullie wel van deze vakantie.
  Ze zijn prachtig.

  Groetjes
  Gerda en Bertus.

 4. Prachtige foto’s! Geniet van jullie reis en pas op voor beren hè!

 5. WoW, wat een supermooie foto’s. Indrukwekkend he, heel erg mooi daar!

 6. Wat een prachtige foto’s. En zo leuk om jullie te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*