Even wennen dat we vandaag niet linksaf naar Yellowstone moeten, maar rechtsaf naar Grand Teton. We hebben maar 1 dag en moeten dus goed kijken wat we willen zien en doen. Ook hier is weer wild te zien en daarnaast een aantal uitzichtpunten. Al snel merken we dat de uitzichtpunten veelal op hetzelfde neerkomt en dat het park kleiner is dan we dachten. Dus maar naar het hotel gereden en alvast de bagage gedropt. Het is nogal een sjiek hotel. Niet dat wij er veel aan hebben, want we zijn toch zo weer weg. Ook hier weer een wintersportdorpje en de hotels lijken zo bij ons in de Alpen te passen. De kerstbomen en lichtjes zijn hier al volop aanwezig trouwens.

Rijdend door het park zien we auto’s aan de kant staan en dat betekent meestal dat er iets te zien is. Dat klopt, want het is een zwarte beer met haar 3 jongen. Hebben wij toch even geluk dat we dit nog konden zien. Zo leuk die kleine beertjes. Ze hobbelden lekker achter mama beer aan. Die nam lekker de tijd om besjes te eten en rond te kuieren. Wel weer achter gras, struiken en bomen, maar we konden het toch best redelijk zien. Op een gegeven moment kwam ze wel erg dichtbij en de rangers vonden dat we naar achteren moesten. Die zijn er als de kippen bij als er een beer is.

Later op de middag hebben we nog 2 elanden gezien. Ook zo leuk om die eindelijk eens in het echt te zien, Ze staan in het water en eten waterplanten die ze onder water pakken. Je hoort ze ook gewoon eten. In de avond hebben we er weer 2 gezien, maar waarschijnlijk waren dit dezelfde. Ook nog een coyote aan het eind van de middag. Zomaar in het gras naast de weg en hij liep mooi langs ons heen. Ook nog weer bizons en een mannetjes elk met groot gewei.

We hebben al meer aparte dieren gezien in 1 dag ten opzichte van 4 dagen in Yellowstone! Grand Teton kan niet meer stuk voor ons. Maar goed ook dat we dit allemaal zagen, want morgen gaan we weer door en laten we de wilde dieren definitief achter ons. Jammer maar ook weer tijd voor andere mooie dingen!