Zowaar begonnen we de dag met een ontbijtje buiten in de zon. Ondanks dat hij best vaak schijnt en de temperaturen er echt wel geschikt voor zijn, doen die Amerikanen er niet zo veel mee. Zij zitten liever in een ruimte binnen met de airco volop aan. Heerlijk begin van de dag dus vandaag! De kolibries vlogen af en aan, maar het is nog een hele kunst om ze te kunnen fotograferen of filmen. Ze zijn erg schichtig. Ze hebben hier allemaal flessen met een zoete vloeistof hangen waar ze goed uit kunnen drinken met hun enorme lange puntige snavels. We hebben wel een klein filmpje, maar daarop lijkt het net een gewoon vogeltje. Dat is het dus niet! Morgen zullen we nog een nieuwe poging wagen om er één te filmen die op dezelfde plek blijft vliegen.

Allereerst zijn we naar het  Dead Horse Point State Park gegaan. Wederom is dit een gebied wat prachtige canyons laat zien in de vallei van de Colorado rivier. Deze slingert door dit mooie landschap. Wel heel mooi om te zien.

Vervolgens zijn we naar Canyonlands National Park gereden wat er vlak naast ligt. Ook weer prachtig, maar het kost altijd meer tijd dan we van te voren hadden gedacht. We hadden eigenlijk ook nog naar Arches National Park willen gaan, maar dat lukte niet meer. Op zich geen ramp, want daar zijn we tijdens onze eerste Amerika-reis al geweest. En Canyonlands hebben we toen niet aangedaan en eigenlijk is het prachtig. Vergelijkbaar qua landschap met de Grand Canyon. Ook hier zien we dus weer de Colorado rivier en de mooie uitzichten Al met al een inspannende dag door de hoge temperatuur en het vele wandelen. We zijn lekker verbrand maar we hebben weer mooie dingen gezien.

Aan het eind van dit park zien we nog een gravelweg die helemaal onderin het park uitkomt en daar de hele canyon rond gaat. Dit is een lange weg van zo’n 100 mijl. Er wordt aangeven dat je hier twee dagen over doet. Wij denken dat we een klein stukje kunnen doen om tot een mooi uitzichtpunt te komen, maar al gauw tijdens deze rit die vlak langs de steile afgrond voert,  besluiten we om het hier maar bij te laten. Het is erg smal en je kunt er geen tegenliggers passeren. Zodra de mogelijkheid zich voordoet om te keren, rijden we terug. We hebben er iets van mogen zien en dat was prima!

In het hotel is er zowaar tijd voor een drankje in de zon bij de rivier en we proosten op een heerlijke maar toch stiekem veel te korte vakantie! We hadden nog wel even door willen gaan, maar helaas… Morgen staat de terugreis naar Salt Lake City op het programma en daarna de vlucht naar huis. De reis van morgen lijkt nog niet echt iets spectaculairs te bieden. Daar hadden we in Nederland bij het plannen al naar gekeken, maar misschien komen we nog tot andere inzichten. Daar buigen we ons vanavond nog even over. Maar eerst tijd om even te relaxen.

4 Replies to “Canyonlands National Park”

 1. Hoi hoi, ja echt zo leuk om jullie te volgen. Alles ook van “dichtbij” mee beleven.

  Z’n mooie reis staat zeker heel hoog op onze bucketlist…..en nog veel meer. Het moet er dus echt een keer van komen.

 2. Prachtige reis en hele mooie foto’s Judith en Jeroen.
  In gedachte ben ik met jullie meegereisd.
  Fijne terugreis.

  Gr Pieter

 3. Wat een mooie foto’s!! Wat een prachtige reis is dat geweest. Goede terugreis voor jullie gewenst. Groetjes

 4. Jammer voor jullie dat de vakantie er op zit maar jullie hebben veel moois gezien. Ik wens jullie alvast een goede terugreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*