De dag begint koud! Het is 0 graden en het ijs zit op onze ruiten. Zo groot zijn de verschillen, want ’s middags is het gewoon weer 25 graden. En als je dan ook nog in de zon loopt dan voelt het een stuk warmer aan. Maar goed, dik ingepakt lekker ontbijten en op pad voor weer een nieuwe dag. Een aantal watervallen en grotere geisers staan vandaag op het programma. Tussen de bedrijven door houden we onze ogen open om te zien of er nog wilde dieren zijn. Om die kans te vergroten besluiten we om ergens anders te gaan eten vandaag en zo in de avond nog te gaan rondrijden. Je merkt dat het vandaag een stuk drukker is bij alle bezienswaardigheden want het is al lastig om de auto telkens te parkeren. Als je foto’s maakt moet je oppassen dat je niet onder de voet gelopen wordt of er weer handen, armen of hoofden van anderen in beeld verschijnen. Maar ja iedereen wil graag genieten van al het moois wat hier te zien is. We moeten het er dus maar mee doen.

We hebben behoorlijk wat geisers gezien vandaag. Allemaal zijn ze weer anders. Een hoop gepruttel en geborrel en veel stoom en af en toe spuiten ze ook. Sommigen hebben prachtige kleuren en anderen zijn modderig van kleur. Maar wat ze bijna allemaal doen is enorm stinken! Je ruikt de geur van zwavel al van ver en ook de stoom die eraf komt zie je al van ver. Zo apart om die gebieden te zien van een afstand. Met name in de koude ochtend komt er enorm veel stoom vanaf. Na zo’n dag ben je bijna geiser-moe. Klinkt echt erg, want de belangrijkste geisers moeten nog komen!

Aan het einde van de dag besluiten we om terug te gaan naar de Grand Canyon of Yellowstone om de zuidelijke ring te bekijken en een wandeling te maken, We waren meteen bij dat we het grootste deel de dag ervoor hadden gedaan, want het was er vreselijk druk. Bovendien was er groot onderhoud aan deze kant waardoor er veel delen niet bereikbaar waren. Om deze dag nog leuk af te sluiten besloten we om een stukje om te rijden en op zoek te gaan naar beren. We hebben een zwarte beer gezien. Ook hier weer een enorme opstopping omdat iedereen graag wil kijken. Uiteindelijk schoof het steeds iets verder door en konden wij nog net een glimp opvangen. Erg lastig te zien hoor. Maar goed, hij telt wel. Eindelijk konden we daarna weer doorrijden, maar vervolgens kwamen we weer in een file. In eerste instantie denk je dan dat er weer een dier is en iedereen er stopt, maar na elke bocht die we om kwamen, bleef het maar druk en uiteindelijk stond alles muurvast in dit deel van het park. We waren pas om 22.00 uur weer in ons huisje. Bekaf want ’s ochtend al op tijd op pad en de hele dag door ben je aan de wandel of aan het rijden. Maar wel de moeite waard! Op naar dag 4 en tevens onze laatste in dit bijzonder mooie nationale park.
One Reply to “Yellowstone – dag 3”

  1. Zijn jullie op zoek naar beren op je pad, nee toch? Haha. Jammer dat het zo druk is maar wel weer mooie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*