Helaas al weer onze laatste dag in dit prachtige stukje Amerika. Het is het oudste nationale park in Amerika en het is er werkelijk prachtig. Heel apart qua natuur, maar ook hoe rustig alles verder is gehouden. Nergens schreeuwerige verkeersborden. Alle bordjes langs de weg of de bezienswaardigheden zijn gemaakt van hout. Net als de accommodaties, toiletten onderweg, etc, etc. Het ziet er allemaal keurig uit en er brandt ook geen lamp te veel. Wel zo prettig voor de dieren die hier leven. ’s Nachts en ’s avonds zie je enorm veel sterren in de lucht. Zoveel zie je er nooit bij elkaar. Mooi om te zien, maar onmogelijk om goed op de foto te krijgen helaas. Dat geldt dan weer niet voor de geisers. Vandaag hadden we de belangrijkste geisers op het programma staan. Dat is dan meteen een groot deel van het park waar je wel even zoet bent. Hier heb je ook de kans om ze te zien spuiten. De marges zijn soms wel wat ruim. Zo kan het 10 minuten zijn, maar ook 2 uur. We hebben alleen de Old Faithful gezien en dat was al heel mooi. Ook een stuk beter dan vorig jaar die geiser in IJsland! Die hield er na een paar seconden mee op. Als je met je ogen knipperde was je te laat. Hier niet, hier hadden ze allemaal bankjes rondom de geiser staan en die zaten helemaal vol. Iedereen kon het zo mooi zien. Al met al spuit hij ongeveer 3,5 minuten. Wel indrukwekkend hoor.

Ook deze avond hebben we nog wat rondgetoerd op zoek naar dieren. Veel geluk hadden we niet. Een paar elks en een paar bizons. Een elk is een groot hertachtig dier. Groter dan een edelhert.

O ja, toen we in het donker terugreden moesten we nog een keer vol op de rem omdat er een dier overstak. Wat het precies was weten we niet. Het was niet al te groot en niet erg snel. Het leek een kruising tussen een stinkdier en een wasbeer. En vlak daarna stonden er ineens vier muildierherten midden op de weg. Dus moesten we weer vol op de rem. Gelukkig lukte dat en wandelden ze van de weg af. Hiermee zit ons verblijf in dit park erop. Al met al zeer geslaagd en volledig aan de verwachtingen voldaan!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*