In plaats van een relaxed dagje Stellenbosch zijn we al vroeg naar Kaapstad vertrokken met het idee in de ochtend de Tafelberg op te gaan. Als we de weersvoorspellingen een beetje mogen geloven, zou het in de ochtend half bewolkt zijn en vanaf 13.00 uur zou de wind opnieuw aantrekken. Dan zouden we in de middag terug naar Stellenbosch gaan en daar de stad verkennen. Maar omdat het zondag is en omdat de Zuid Afrikanen deze week vakantie hebben, was het een drukte van jewelste. Er stond een enorme rij bij de kabelbaan. Het zou ongeveer 2 uur wachttijd zijn. Daar hadden we niet zo veel zin in. We hebben onze plannen dus maar bijgesteld en iets anders bedacht. Te voet zijn we al klimmend en klauterend de berg Die Leeukop op gegaan. Pittig klimmetje en best hoog over rotsblokken klauteren. Dit is een bergtop die vlak voor de Tafelberg ligt.

Nu we toch in Kaapstad zijn, besluiten we om hier maar eens verder rond te kijken en zo vliegt de dag uiteindelijk voorbij. We hebben het Victoria & Alfred Waterfront bezocht. Een heel levendig gedeelte waar van alles en nog wat gebeurt. Je kunt het niet eens omschrijven! Er zijn winkeltjes, terrasjes, maar ook allerlei muziek op straat, een food market, een reuzenrad, een haventje met plezierjachten en kleinere boten. Vanaf dit punt vertrekken er allerlei excursies, zoals tochtjes per boot of per fiets en ga zo maar door. Je kunt je hier best een dag vermaken. Om toch iets meer te zien, zijn we een stukje langs de kust naar Camps Bay gereden. Een leuk badplaatsje en een voorstad van Kaapstad. Heel levendig en erg gezellig.

Uiteindelijk denken we dat het zo in de loop van de middag minder druk zou moeten zijn bij de Tafelberg en ook de wind lijkt mee te vallen, dus proberen we het opnieuw. Het is inderdaad minder druk, maar alsnog hebben we er zo’n anderhalf uur over gedaan om boven te komen. Het was er ontzettend koud en het waaide als een gek! Na even rondgelopen te hebben, zijn we gauw het enige cafeetje ingedoken voor een warme chocolademelk. Vervolgens maar weer een half uur in de rij voor de kabelbaan die ons weer naar beneden bracht. Maar we zijn er in elk geval op geweest. Check!

Verder hebben we de dag gebruikt om van alles in ons reisschema aan te passen voor de laatste dagen van onze reis. Een ding blijft ongewijzigd. Het hotel in Kaapstad houden we gewoon aan en dus gaan we morgen naar ons laatste hotel van onze vakantie. Het gaat snel ineens! Maar we hebben nog wel wat dagen in te vullen.Stellenbosch naar Kaapstad (en terug)