Jeroen Saris

Hermanus – Stellenbosch

We kunnen geen genoeg krijgen van de walvissen en dus besluiten we voordat we naar onze eindbestemming van vandaag rijden eerst nog te kijken of we walvissen kunnen vinden. We hebben een plekje gezocht en stonden er een paar minuten over de zee te speuren. Ondertussen was er een Frans gezin wat ons vroeg foto’s van hen te maken en ze wilden daarna weg gaan toen wij ineens een walvis vlak voor ons bij de kust zagen. Opnieuw dus een goede plek en veel geluk. Wederom een moeder met een jong kalf. Echt mooi om ze zo te zien dobberen. Deze walvissen hadden niet zo veel zin om boven het water uit te springen, maar wij vonden het prima om ze zo te bekijken. Ondertussen zwemmen er nog een paar zeeleeuwen bij. Ook grappig. Nadat we ze een tijdje bekeken hebben, begint het ineens te regenen. Hard waaien deed het al, dus werd het tijd om naar de auto te gaan. Helaas was de voorspelling van de rest van de dag veel regen en wind en dus maar op weg naar ons volgende reisdoel.

Dat waren de pinguïns in Betty’s Baai. In de stromende regen en harde wind hebben we eerst in de auto gewacht, maar uiteindelijk zijn we toch maar naar buiten gegaan om de pinguïns van dichtbij te bekijken. Heel leuk hoor, maar toch beter met een zonnetje! We waren kletsnat en hebben in de auto de verwarming maar eens lekker hoog gezet zodat we een beetje konden opdrogen. Helaas lukte dat niet helemaal en hadden we de hele dag natte kleren. Tot aan Gordon’s Bay volgende we een prachtige kustroute. Af en toe werd het even droog en dus kon je wel zien dat het heel mooi was. Maar met een zonnetje en strakblauwe lucht is het prachtig zo hoog boven de kust en uitzicht op de blauw groene zee.

We hebben zowaar eens een keer ergens geluncht en zijn daarna naar Stellenbosch gereden; onze eindbestemming van vandaag. Het is de op 1 na oudste stad van het land en het is een levendige stad door de vele studenten. Verder vind je hier veel overblijfselen van het Nederlandse verleden. Onder andere in de bouwstijl en de diverse namen. Stellenbosch ligt middenin de wijnstreek en dus zijn hier heel veel wijnhuizen in de omgeving. Je kunt naar zo’n wijnhuis voor een proeverij. Wij hadden na het slechte weer niet zoveel zin meer en zijn gewoon op een terrasje bij een heater neergeploft en hebben daar een drankje genomen. Gelukkig was het inmiddels weer droog en kwam er voorzichtig een zonnetje te voorschijn.

Het weer is trouwens wel een beetje een spelbreker, want omdat de wind zo hard is, konden we in Hermanus niet de zee op en ook de kabelbaan naar de Tafelberg gaat niet altijd vanwege de wind. Het is voor ons dus even puzzelen hoe we onze laatste dagen gaan invullen. Inmiddels zijn we er aardig uit en hebben we van alles op de kop gegooid. Het komt erop neer dat we in elk geval morgen niet in Stellenbosch zullen zijn, maar richting Kaapstad zullen rijden. Al weer onze laatste bestemming deze reis.

2019-12 Hermanus – Stellenbosch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*