Onder een strak blauwe lucht hebben we vandaag lekker getoerd over het Kaapse schiereiland. Onderweg genietend van het uitzicht op de zee. Het is hier hartstikke mooi. Ondanks dat het nog geen hoogseizoen is, is het her en der heel druk en af en toe waan je je in de kustplaatsjes aan de Middellandse Zee. Er hangt echt zo’n strandsfeertje in plaatsen zoals Kalk Bay en Camps Bay. Hadden we gisteren kleurrijke huisjes in hartje Kaapstad in de Bo-Kaap, de Maleise wijk. Nu waren het de strandhuisjes in Muizenberg die voor de nodige kleur zorgden. Verder hebben we vandaag vooral blauw van de zee en wit van de stranden gezien. De kustlijn is vaak hoog en daardoor zijn er steeds minder stranden in het uiterste zuiden. Hier liggen Cape Point en Kaap de Goede Hoop. Dat hoort er toch bij, dus daar zijn we geweest. We waren niet bepaald de enigen, want er stonden rijen voor de plekken waar je graag een foto van wilt maken. Eigenlijk belachelijk, maar toch ga je er in mee.

Ook vandaag hebben we weer walvissen vanaf de rotsen gezien. Al weer zo dichtbij de kust. Het nadeel is dat we zelf zo hoog staan, waardoor ze toch nog ver weg zijn.

We hebben nog meer wild gespot, 2 struisvogels bij Kaap de Goede Hoop. Even verderop zagen we een struisvogelboerderij. Waarschijnlijk zijn ze daar ontsnapt! En bij Boulders Beach hebben we pinguïns gezien. Dit keer dus met veel beter weer en op een mooiere plek! O ja, en ook nog wat zeeleeuwen in de haven bij Kalk Bay.

Op het schiereiland ligt ook de Chapman’s Peak Drive, een route van zo’n 9 kilometer, maar met 114 bochten. De route loopt hoog langs de bergen en je hebt steeds een spectaculair uitzicht op zee. De zon begon al een beetje te zakken en toen we goed en wel het einde van de route van vandaag naderden, ging hij helemaal onder. Dat was in Camps Bay. Hier hebben we maar meteen een hapje gegeten. We vonden het hier gezelliger dan de vorige 2 avonden in Kaapstad en nu we er toch waren…

Nog maar één nachtje in ons comfortabele hotel The Pepperclub voordat we morgen weer naar huis vliegen. We hebben morgen nog een hele dag om leuke dingen te doen, want onze vlucht gaat pas om elf uur ’s avonds. Als het een beetje meezit, kunnen we zelfs de website nog wel even aanvullen om het helemaal compleet te maken.Route Kaaps Schiereiland