We konden het toch niet nalaten om een whalewatch-tour te boeken en daarom zijn we vandaag teruggereden naar Hermanus. Het was een mooie dag, want er stond heel weinig wind en de lucht was strakblauw. Eigenlijk ideaal. Ik had wel wat voorbereidingen getroffen tegen zeeziekte, maar dat was niet eens nodig denk ik. De zee was behoorlijk kalm.

De temperatuur is ook heel anders dan eerder tijdens onze reis. Vanochtend hadden we om 10.00 uur al 32 graden op de thermometer staan en dat is wel even wat anders dan de 5 die we in Kagga Kamma hadden. Daar was het ’s ochtends trouwens nog wel kouder dan die 5 graden. Al met al een heerlijk zonnige dag zo op onze allerlaatste dag.

Het was een relaxt dagje zo aan het eind van onze reis, want geen wekker, heerlijk ontbijten en daarna op ons gemak richting Hermanus. We hebben heel wat walvissen gezien, maar ze zijn toch minder actief dan de walvissen die we eerder hebben gezien in Canada en Australië. Maar hier waren het er dan weer veel meer. De begeleiders van de tour hadden een drone bij zich en daarmee konden ze precies zien waar de walvissen in de buurt van onze boot zwommen. Zo hebben we ze vaak van dichtbij kunnen zien.

Heel saai, maar alleen foto’s van de whalewatch dus vandaag, want dat is het enige wat we gedaan hebben… Leuke afsluiter van de vakantie, maar eigenlijk vonden wij het vooral heel bijzonder dat we ze eerder deze reis zo dichtbij de kust hebben kunnen zien.

Dit is onze laatste vakantiedag, we vliegen zo weer naar Nederland. Iedereen bedankt voor het lezen, meeleven en jullie reacties! Altijd erg leuk om ze krijgen. Hopelijk hebben jullie er ook een beetje van kunnen genieten. Bedankt en tot snel! Groeten van Jeroen en JudithRit van Kaapstad naar Hermanus
Rit van Hermanus naar Luchthaven