Jeroen Saris

Kaapstad – Paternoster

Gisteren zijn we laat aangekomen in Kaapstad en zijn daarna meteen met een taxi naar ons hotel gegaan. Nog helemaal niks gezien dus van Kaapstad. We hebben in een hotel overnacht wat een voormalige gevangenis is. Inmiddels is het een hotel en ook bevindt zich ook een school in dit gebouw, The Breakwater Lodge. Prima hotel en lekker ontbijtje om de dag te beginnen. Om toch alvast een beetje van de stad te kunnen zien zijn we kort naar het Victoria & Alfred Waterfront gelopen; 1 van de meest toeristische plekken in de stad. Het ligt aan het water met allemaal bootjes, verder veel winkels en terrassen. Maar zo vroeg in de ochtend is er nog niet veel te doen.

Dus op met de taxi naar Hertz om onze auto voor de komende 2 weken op te halen. Een VW Tiguan. Daarna hebben we Kaapstad achter ons gelaten en zijn we richting het noorden gereden. Helaas was het niet heel zonnig vandaag en was de Tafelberg voorzien van het beroemde tafelkleed (lees: wolkendek). Onderweg passeerden we Blouberg, een leuk plaatsje om even rond te kijken. Een mooie kustlijn met surfers en uitzicht op de Tafelberg. Verder zagen we hier Hollandse geveltjes in de bouwstijl.

Daarna door naar het West Coast National Park, een natuurgebied met wat kleinere wildsoorten en veel bloeiende bloemen. Verder uiteraard de prachtige kust. Al met al mooi om te zien en dan vliegt de tijd voorbij en moeten we toch nog opschieten om voor het donker over te zijn. Het is hier tegen 7 uur donker en het is niet aan te bevelen om in het donker te rijden. Vaak lopen er mensen langs de wegen en het is wel een risico om iemand te raken. Maar dat is allemaal prima gegaan en we zijn terecht gekomen in Paternoster. Echt een leuk klein plaatsje met alleen maar witte huisjes met grijze daken. Het ligt aan de kust en ziet er heel mooi uit. Onze accommodatie is ook helemaal in orde. We zitten pal zee, hebben een prachtige kamer en een groot terras met uitzicht op zee. Vanavond hebben we nog wel de zon onder zien gaan en vervolgens lekker een hapje gegeten bij The Noisy Oyster. Allemaal dik in orde!

Morgen een wat langere reisdag voor de boeg en helaas verwachten ze regen. Wel jammer, maar dat is niet anders. We gaan het zien! Vandaag viel het in de middag ook heel erg mee! Eerst nog wat fotootjes van onze dag van vandaag. Met niet de Big Five, maar de Little Five zeg maar….

2019-02 Kaapstad_Paternoster

4 gedachtes aan “Kaapstad – Paternoster

  1. Wim

    Ziet er allemaal goed uit. Er gaan jullie weer volgen. Veel plezier verder!

  2. Robert

    Mooi zo’n route langs de kustlijn hoor. Veel plezier nog. Groeten Robert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*