Nog een keer een sportieve activiteit! Op de fiets door Kaapstad. We hebben inmiddels al wel wat plekken in de stad gezien, omdat we hier al even geweest zijn, maar zo op de fiets is het altijd leuk een stad te verkennen. Met 2 gidsen en 2 andere stellen hebben we 3 uur door Kaapstad gereden. Tussendoor regelmatig even gestopt om rond te kijken en zelfs wat dingen te proeven. Een leuke tocht! Ook nog een ander Nederlands stel gesproken die in hun laatste week in een aantal plaatsen waren, waar wij ook geweest zijn. En ook zij vliegen donderdagavond terug. Toch wel even leuk om wat ervaringen en tips uit te wisselen.

We kwamen ook nog langs het voetbalstadion waar Nederland tijdens het WK in 2010 verloor.

Tijdens de fietstocht kwamen we onder andere door de Maleise wijk. Vanochtend hadden we niet heel veel tijd om er ook rond te lopen, dus vanmiddag gingen we nog even terug. Het was er ontzettend druk. Overal stonden mensen te wachten. Lastig dus om daar nog wat leuke foto’s te maken van de kleurige huisjes. Later zagen we op het nieuws dat prins Harry en Meghan hier waren! Daarom was het daar dus zo druk en wij hebben ze niet gezien, omdat we de drukte ontvlucht hadden. Jammer dan. Was best grappig geweest.

Omdat de kustlijn zo prachtig is hier, zijn we in de middag nog een stukje naar Camps Bay en Hout Bay gereden, even verderop. Ze hebben langs de kust een aantal tidal pools. Als het water van de zee hoog staat, worden deze poelen gevuld met water en kun je hier toch goed en veilig zwemmen. Overal is het trouwens hartstikke druk in verband met de feestdag die ze hier hebben vandaag. Morgen ontvluchten we de stad maar weer even. Misschien is het dan iets minder druk, hoewel we vrezen van niet…

Tot slot nog weer wat grappige Afrikaanse tekstjes. Het blijft leuk om te lezen.