De bergen en stoffige wegen hebben we verlaten om vervolgens in een groene, heuvelachtige omgeving terecht te komen. Hier worden de druiven verbouwd voor de wijnen. Vandaag hebben we heeeeeeeel veel druivenstruiken gezien! En van die wijn heb ik tot nu toe dagelijks genoten! Elke dag probeer ik een wijntje uit de omgeving van die dag. Het is dus elke dag wijnen, wijnen, wijnen….

Onderweg komen we apen tegen. Die hadden we niet verwacht, maar altijd grappig. Op onze route vandaag plaatsen als Tulbagh en Montagu. Hier zijn overblijfselen te vinden van de Hollandse bouwstijl. Zo zie je prachtige huisjes met mooie Kaaps-Hollandse gevels. We eindigen onze dag in Montagu waar we echt in de watten gelegd worden bij het In Abundance Guesthouse. De dame die ons ontvangt is de vriendelijkheid zelve en het ontbreekt ons echt aan niets. We worden verwelkomd met een groot glas wijn en nootjes terwijl we neerploffen op de loungeset bij het zwembad. Het is een kleinschalige guesthouse met maar 3 kamers. In de ene verblijft een bruidspaar en in de ander gasten van de bruiloft. En wij dus in de laatste kamer. Maar die van ons heeft een prachtige ligging met openslaande deuren naar de tuin en zicht op het zwembadje en het terras. Daar kunnen we ook nog even de bruid en haar bruismeisjes zien die op de foto gaan in de tuin. De rest van het gezelschap heeft zich al verzameld bij de kerk zagen we toen we hier heen reden. Altijd leuk om even te zien zo’n bruidspaar!

In Montagu kwamen we een boom tegen met enorm veel ibissen. Men vertelde ons dat ze elk jaar terug komen en niemand weet waarom ze hier zo graag zijn. Zomaar midden in het stadje. Ze maken in elk geval veel herrie en ze poepen ook flink. Maar wel leuk om ze te zien.

Onze gastvrouw heeft meteen maar een reservering gemaakt voor het avondeten in een gezellig lokaal restaurantje dus dat was goed geregeld vandaag. Eigenlijk hebben we tot nu toe alleen maar leuke accommodaties gehad en iedereen is super vriendelijk. Eigenlijk is er steeds maar één nadeel: ons verblijf is overal te kort!