Voor de verandering eens een korte reisdag. Eerst nog even van de zon en de omgeving genieten in Knysna en dan rustig aan naar ons volgende reisdoel: Botlierskop Game Reserve.

Nu dan toch echt een safari. Dat moet je gewoon gedaan hebben als je in dit land bent. We hebben natuurlijk al wel eerder zoiets gedaan, maar dit is toch anders. Een prachtig resort waar je echt het Out of Africa gevoel krijgt. Alles hier is waanzinnig mooi. We slapen in een tent, maar je kunt het eigenlijk niet eens een tent noemen. Het is super de luxe. Een volwaardige kamer waar een tent omheen staat zeg maar. Alleen voor het douchen kunnen we niet in onze tent terecht. We hebben een (dubbele) buitendouche. De deur moet dus open en dan 2 stappen en dan ben je bij de douche beland.

Vanmiddag stond er meteen een game drive op het programma en dus gingen we samen met een aantal anderen op zoek naar de dieren. We hebben van alles gezien. Veel jonge dieren en tot slot nog een paar leeuwen die zich tegoed deden aan een schildpad.

Ze plaatsen hier ook dieren die uit opvangcentra komen. Zo zijn er twee olifanten die uit het circus gered zijn. Deze zijn niet altijd even vriendelijk, dus konden we niet heel dichtbij komen. Wel wist de ranger nog een grappig verhaal te vertellen. Een tijd geleden hebben ze in het game reserve autobanden voor bepaalde doeleinden gebruikt en blijkbaar waren ze er 1 vergeten op te halen. Toen zagen ze later dat deze olifanten er allerlei trucs mee uithaalden Zo gooiden ze de band in de lucht en ook lieten ze hem over hun rug rollen. Blijkbaar waren ze de trucs uit het circus nog niet verleerd.

Dat hebben we niet gezien, maar het was weer een mooie dag!

« van 2 »