In het guesthouse werden we vanochtend verwend met allemaal lekkere dingen die ze lokaal gemaakt of verbouwd hebben. Echt heerlijk allemaal. Maar daarna moeten we toch echt gaan. Vandaag staat een deel van Route 62 op het programma. Het is een weg vergelijkbaar met Route 66 in Amerika. Een weg die oost en west met elkaar verbindt en van historische waarde is. Inmiddels is er een betere weg aangelegd en zijn de plaatsen aan deze weg veranderd in slaperige dorpjes, maar daardoor niet minder charmant.

Eerst doen we Swellendam en Bontebok Nationaal Park nog aan. Swellendam is een wat grotere plaats met ook hier weer zichtbare Nederlandse invloeden. Het is zelfs zo erg, dat de potjes Hak appelmoes en de Venco dropjes in de supermarkt liggen… Dat laatste is niet zo erg, want zo kunnen we onze eigen snoepzak weer een beetje aanvullen! Het Bontebok Nationaal Park had de bewoners vrij gegeven deze zondag leek het wel. We hebben slechts een paar bontebokken gezien en verder helemaal geen andere dieren. Eigenlijk een beetje jammer van de omweg.

Het is al weer het einde van de dag als ons reisdoel van vandaag, Oudtshoorn, dichterbij komt. Bekend van de struisvogels. Die zijn we dan ook her en der al tegengekomen onderweg. We hebben ze vanavond ook gegeten. Ook vandaag weer bavianen en een schildpad gespot. Een wat grotere deze keer. Op de route reden we weer over diverse bergpassen. De routes zijn echt heel mooi en het landschap verandert steeds weer. Al met al mooi en genoeg afwisseling op de route.

De accommodatie van vandaag is het Zeekoe Guesthouse. Ineens is het hier een stuk drukker dan bij de andere accomodaties. We wisten eigenlijk al niet eens meer wat voor hotel dit is en wat voor soort kamer we geboekt hadden, maar we hebben een houten huisje ver van het hoofdgebouw. Maar een prachtige ligging midden in de natuur. Onderweg huppelden er nog een paar hazen en een jong hertje voor onze auto uit.

Niet alleen het landschap verandert behoorlijk, ook de temperatuur schiet alle kanten op. Was het een paar dagen geleden in Kagga Kamma overdag nog maar 5 of 6 graden, vandaag tikte de thermometer 30 graden aan. Dat is even wat anders ineens. Het is dus elke dag weer de vraag wat ons te wachten staat qua temperatuur. Alleen wel vreemd dat ze dan toch vanavond de elektrische deken voor ons hebben aan gedaan, toen we onze houten cabine verlaten hadden om te gaan eten….. Koud zullen we het dus niet hebben vannacht!