Jeroen Saris

Oudtshoorn – Knysna

Vandaag hebben we de zee weer gezien! Dit keer de Indische Oceaan. Die zullen we de komende dagen nog wel vaker zien.

Vanochtend ging onze wekker al vroeg. Half 6, omdat we een uurtje later 18 km verderop klaar moesten staan voor de excursie naar de stokstaartjes. Met een hele rij mensen zaten we op onze campingstoelen te wachten tot ze uit hun holletjes kwamen, maar helaas…. We zijn nog naar een andere plek een paar kilometer verderop gereden en daar hebben we ook een tijd gewacht, maar ook daar hadden we weinig geluk. Erg jammer, want we hadden ons er wel een beetje op verheugd. Deze tour is in Nederland al geboekt, maar het is niet anders! De zonsopkomst was wel prachtig.

Omdat alles in deze plaats draait om de struisvogels, hebben we hier een farm bezocht en de struisvogels kunnen zien, voeren en vasthouden. Dat vasthouden was een kuiken uiteraard… We hebben zelfs eieren in de broedmachine gezien waarbij de jongen uit hun ei te kwamen. Heel bijzonder. Het maakte de de dag wel weer goed hoor.

Verder stond de Swartbergpas op het programma. Een pittige bergpas van zo’n 22 kilometer over onverharde wegen die steeds slechter en smaller werden. We hebben het ongeveer halverwege maar voor gezien gehouden. Ook omdat we dezelfde route weer terug zouden moeten rijden en het qua tijd al behoorlijk begon te dringen.

Het lijkt erop dat we voorlopig even klaar zijn met de stoffige gravelroads. En daarom zouden we eigenlijk de auto moeten wassen, Die is echt verschrikkelijk smerig. Maar we hebben nog niet echt een wasstraat gezien. Vandaag hebben ze bij de benzinepomp niet alleen de ramen schoongemaakt, maar ook maar meteen een heleboel gieters over de auto gegooid om de auto een beetje schoon te maken, maar het helpt niet veel. Over stof gesproken, we hebben vandaag meteen gebruik gemaakt van de wasmachine in ons appartement in Knysna. Toch handig zo’n appartement halverwege je vakantie. Omdat we hier 2 nachten blijven, kan alles mooi drogen en hebben we straks weer schone kleren bij ons!

Het is een hartstikke mooi appartement. We hebben een grote woonkamer, keuken met wasmachine en droger en een enorm balkon. Dan is er ook nog een bovenverdieping met 2 slaapkamers, 2 badkamers en ook hier een balkon. Verder ligt het appartement in een heel gezellig stuk in de stad met allemaal water, boten, bruggen, winkels, restaurants, etc. Eigenlijk het meest toeristische deel van de stad.

Naast de voordelen die een appartement heeft, zijn er natuurlijk ook nadelen, zo moeten we morgen zelf voor ons ontbijt zorgen! Nou zouden we natuurlijk ook gewoon ergens kunnen gaan ontbijten, maar omdat er vast weer een drukke dag op het programma staat, eten we toch maar lekker op ons eigen balkon morgenochtend. Eigenlijk ook superleuk zo aan het water. En als de voorspelling klopt, hebben we morgen een zonnige dag. Prima vooruitzicht dus!

2019-07 Oudtshoorn – Knysna

8 gedachtes aan “Oudtshoorn – Knysna

 1. admin

  Jazekers, maken we die met onze eigen camera ! En met de telefoon natuurlijk.Maar de meeste foto’s worden toch echt met de spiegelreflex camera gemaakt.

 2. Robert Saris

  Half zes er uit om stokstaartjes te zien en dan zijn ze er niet. Ik zou me toch een partij chagarijnig zijn
  Gelukkig hebben de struisvogels het goed gemaakt. Leuk die kleintjes.
  Veel plezier nog.

 3. Gerda en Bertus.

  Wat zijn het prachtige foto,s,maken jullie die met je eigen camera? Groetjes , Gerda en Bertus.

 4. Natascha Witte

  Mooie foto’s hoor. Leuk om jullie weer te volgen. Geniet ervan!
  Groetjes, Natascha

 5. Wim

  Mooie foto’s hoor.
  Leuk die struisvogelkuikens. ( hoe smaken ze? )

  Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*