Jeroen Saris

Reebok – Hermanus

Een lange reisdag vandaag zonder veel bijzonderheden. We rijden langs de kust waar walvissen en dolfijnen gespot kunnen worden. Zelfs vanaf de kust. Zo hadden we gelezen over bepaalde plaatsen waar dit kon. Maar vandaag hebben we ze niet gezien. Er is geen kustweg die je kunt rijden waardoor we steeds via onverharde wegen naar kleine dorpjes en weer terug zijn gereden. Omdat dit veel tijd kost konden we niet heel lang blijven om te speuren naar de walvissen.

Het verschil in temperatuur is goed te merken. Zo hebben we 27 graden en direct aan zee zakt het naar 20. Met daarbij flink veel wind.

Op dit deel van de route ligt ook het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse vasteland; l’Agulhas. Daar moesten we natuurlijk ook even heen! Hier komen de Indische en Atlantische Oceaan samen en in het verleden zijn er veel schepen vergaan in de gevaarlijke zee hier voor de kust. Er liggen ook nog scheepswrakken.

2019-10 Reebok – Hermanus

4 gedachtes aan “Reebok – Hermanus

 1. Wim

  We hebben de foto’s bewonderd. het zag er weer prachtig uit.
  Ook de verhalen lezen we met veel plezier.
  Wij zijn ook ook vakantie dus dat is dubbel pret.

  groetjes Gerda en Wim

 2. Simone

  hoi hoi,

  Vanochtend onder het genot van een paar kopjes koffie, (eindelijk) jullie ervaringen gelezen!! Heerlijk ontspannen, alsof ik erbij ben. Dat is dan weer een voordeel van nu pas de site bekijken, kan ik een aantal dagen achter elkaar lezen/kijken (net Netflix 🙂 Goed te lezen dat jullie weer genieten en alles goed gaat. Lekker zitten gniffelen om de stokstaartjes die het vertikten hun holletjes uit te komen haha. Mooie en bijzondere accommodaties, vooral die grotsuite, leuk! Ik vraag me dan ook direct af of Jeroen zijn knots nog gebruikt heeft die nacht:-)

  Jullie nog genieten samen en ik lees het wel weer!

  Dikke knuffel uit Deventer

 3. Franselle

  Wat een mooie reis en mooie foto’s! Leuk om alles zo te volgen.
  Veel plezier nog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*